Smådjursgården

 

Här kan du läsa mer om våra smådjur. Som många andra barn gillar familjens barn också kaniner och marsvin, det har lett till att en liten uppfödning av lejonhuvade dvärgvädurar. Djuren bor i skyddade burar och på vintern bor marsvinen i ett isolerat rum med värmelampa då marsvinen är lite extra känsliga mot kyla och kall vind.

 

Djuren är välkelade och hanterade. Tidvis kommer det att finnas kaninungar salu. Det är viktigt för oss att de hamnar i bra hem med förståelse för att de behöver omvårdnad livet ut, att de blir omhändertagna även om barnen tröttnar på att göra rent i bur och ge mat till djuren. En kanin lever i ca 6-8år och ett marsvin 4-8år.

 

 

När kaninerna säljs så är dom kloklippta, bettfelskontrollerade och borstade samt att du får med ett härstamningsbevis.

 

Priset på kaninungar varierar beroende på färg och teckning men ligger vanligtvis mellan 250kr och 400kr per unge.

 

Är du intresserad av en kaninunge håll utkik här på sidan, på bloggen eller skicka mig ett mail för aktuell information.

Mail: Sofia7wallin@hotmail.com

Här är bilder på den aktuella kullen jag har just nu. Leveransklara 20 sep.

 

 

 

Vi har just nu tre kaniner på gården, det är Sofias honor Korall och Kira och Johannas hane Kanel. Dom är av rasen lejonhuvad dvärgvädur.

Aktuellt 2018: Just har jag en kull med kaninungar som beräknas vara leveransklara i mitten av september. Mer information ang kön och färger kommer när kaninungarna är tillräckligt stora.

 

 

 

Lejohuvad dvärgvädur

Marsvin

Det finns två virvelmarsvin på gården, det är Ruffs och Charlie. Jag föder just nu inte upp några marsvinsungar då jag inte har någon hona och jag satsar lite mer på kaninerna.

 

 

 

 

2014 © All Rights Reserved